Over Schizofrenie Check hoe het met je gaat! Reageer Archief Forum Disclaimer/Privacy verklaring | Colofon

E-health
Boekentips
Mindfulness
Stemmen horen
Rust in je hoofd
Hersenonderzoek
Social media
Confrontaties aangaan

Diabetes
De inlooppoli
Drugs
Gezond eten
Bewegingsstoornissen
Mondverzorging
Dag en nacht ritme
Blowen

Wonen
Jongeren
Het ervaringsspel
Migranten
Kinderwens
Relatie broer/zus
Actie maakt gezond!
2 moslims over schizofrenie


Kinderwens - Carolien (34)

"Als ik mijn vriend met zijn neefjes en nichtjes zie denk ik:
wat zou hij een geweldige vader zijn"


Ik heb heel lang gedacht dat ik geen kinderen wilde maar toe ik rond mijn achttiende allemaal neefjes en nichtjes kreeg ben ik daar anders over gaan denken. Het leek me leuk ooit moeder te worden maar het was nog niet erg concreet. Sinds ik een relatie heb is die wens wel heel sterk. Ik zou zo graag iets van mijn vriend in mijn kind terugzien.

Hoewel wij allebei heel graag een kind willen hebben we besloten het niet te doen. Daarbij spelen verschillende overwegingen een rol: financiële overwegingen - ik heb moeite rond te komen - en het feit dat wij allebei in een instelling wonen. We vinden dat geen ideale plek is om een kind op te voeden. De belangrijkste overweging is dat wij allebei schizofrenie hebben en dat ons kind daardoor een grote kans heeft ook schizofrenie te krijgen en als het slecht uitpakt erger dan wij.
Maar behalve schizofrenie kan er van alles aan de hand zijn met een kind. En dan heeft het twee ouders die niet zo heel erg stressbestendig zijn. Ik heb een tijdje bij een oom en tante gewoond met kleine kinderen dus ik heb wel een beetje een idee wat peuters van je vragen.

Ik vind het heel leuk te zien hoe mijn vriend met zijn neefjes en nichtjes omgaat maar het doet ook pijn omdat ik dan zie wat een goede vader hij zou kunnen zijn. Ik heb er nog best vaak verdriet over dat ik ‘ongewenst’ kinderloos blijf.
Mocht ik ondanks alle anticonceptie toch zwanger worden dan zou ik het kind wel laten komen maar om dat risico verder uit te sluiten ga ik binnenkort aan de prikpil.

Nu we besloten hebben zelf geen kinderen te krijgen proberen we des te meer een goede oom en tante te zijn. Mijn zusje is nu zwanger en daar wil ik nauw bij betrokken zijn. Het lijkt me fijn haar kindje van dichtbij te zien opgroeien.

Voordelen van geen kind hebben zijn meer vrijheid en minder zorgen om mijn financiële situatie. Verder ben ik iemand die het moeilijk vindt als er dingen veranderen en met een kind verandert er voortdurend van alles. Dan denk je net te weten hoe het moet en dan is het kind alweer een fase verder.

Ik vind het heel belangrijk dat je je afvraagt of je je kind kunt bieden wat het nodig heeft. Het kan me enorm frustreren als ik op de televisie zie hoe sommige ouders hun kinderen verwaarlozen of mishandelen; Dat mensen zonder verantwoordelijkheidsgevoel zomaar kinderen kunnen krijgen. Dan denk ik verdorie, dat zouden wij zo veel beter doen!

Share on Facebook Share on Twitter


Fatima (32): ‘Mijn eigen beperking kende ik. Die van mijn kind was een volslagen verrassing’ Lees verder >

Jan (40) ‘Als ik nu bij familie zie hoe dat gaat met tweejarigen begrijp ik niet hoe me dat gelukt is’ Lees verder >