Over Schizofrenie Check hoe het met je gaat! Reageer Archief Forum Disclaimer/Privacy verklaring | Colofon

E-health
Boekentips
Mindfulness
Stemmen horen
Rust in je hoofd
Hersenonderzoek
Social media
Confrontaties aangaan

Diabetes
De inlooppoli
Drugs
Gezond eten
Bewegingsstoornissen
Mondverzorging
Dag en nacht ritme
Blowen

Wonen
Jongeren
Het ervaringsspel
Migranten
Kinderwens
Relatie broer/zus
Actie maakt gezond!
2 moslims over schizofrenie


Je denkvermogen

Je denkvermogen, ofwel cognitieve functies, helpen je om de dingen op een rijtje te krijgen en oplossingen te zoeken als er zich bepaalde situaties voordoen.
Het is mogelijk om je denkvermogen te trainen. Met een spelcomputer zoals de Wii kun je spelletjes doen om je geheugen en denkvermogen te trainen. Je kunt ook zelf nagaan op welke manier je symptomen of voortekenen van een psychose kunt herkennen en kijken hoe je daar op reageert. Als je dat weet kun je wellicht ook zelf leren ingrijpen voordat het te laat is of de gevolgen leren beperken of tegen te gaan. Kortom jezelf en je eigen denkvermogen leren kennen biedt jou allerlei mogelijkheden tot verbetering.

Je geheugen eens testen?
Kijk op www.maxgeheugentrainer.nl
en www.trainyourbrain.tv

“Bijna alle mensen die een psychose door hebben gemaakt, zijn op de een of andere manier gebaat bij cognitieve gedragstherapie. Eigenlijk leer je situaties terug te kijken in slow motion – wat gebeurde er, wat deed ik toen en waren de gevolgen? Zo leer je de volgende keer situaties en symptomen te herkennen – en dat kan je enorm veel helpen.”

Beschrijving

Dr. Kawashima's Brain Training: "How Old Is Your Brain?" is het nieuwste fenomeen uit Japan voor de Nintendo DS dat de overstap naar Europa waagt. Ben je games die je hersenen niet stimuleren beu en zou je graag je grijze cellen meer trainen, dan is Brain Training je redding. De tests in deze game zijn gemaakt in samenwerking met Dr. Kawashima, een gerenommeerde neurowetenschapper. Met Brain Training train je zowel je mentale vaardigheden als je geheugen.
Share on Facebook Share on Twitter